Preliminarni rezultati izbora u Crnoj Gori: Promjena vlasti u sedam opština

Koalicija oko DPS-a “Svi za naš grad” osvojila je najviše glasova na izborima u Podgorici, ali većinu imaju stranke koje su pobijedile na parlamentarnim izborima prije dvije godine, pokazuju preliminarni rezultati lokalnih izbora u 14 crnogorskih opština.

DPS je imao vlast u osam od 14 gradova u kojima su na jučerašnjim izborima birane lokalne vlasti, ali će, kako sada stvari stoje, vlast formirati u Baru, Plavu i Bijelom Polju, dok su opozicione stranke ostvarile pobedu u Pljevljima, na Žabljaku, Danilovgradu i Kolašinu, piše RTCG.

Promjena vlasti dogodila se, prema preliminarnim podacima, u sedam opština.

Prema posljednjim podacima, DPS će biti u vlasti zajedno sa SD-om i SDP-om u Plavu.

U Rožajama apsolutnu pobjedu ostvarila je Bošnjačka stranka.

S druge strane, političke snage koje su osvojile na državnom nivou vlast 30. avgusta 2020. godine odnijele su ubjedljivu pobjedu u Podgorici, Zeti, Žabljaku, Pljevljima, Budvi i Tivtu.

Prema preliminarnim rezultatima za Podgoricu, lista oko DPS “Svi za naš grad” osvojila je 38,1 odsto glasova, dok je na drugom mjestu pokret “Evropa sad” sa 21,7 odsto glasova. Na trećem mjestu je lista “Za budućnost Podgorice” sa 18,2 odsto glasova.

Koaliciju “Idemo ljudi” podržalo je 10,8 odsto građana, a URA i Civis 6,4 odsto.

Prema ovim podacima, ispod cenzusa su Socijalistička narodna partija, Pokret Preokret i Svetosavska.

Nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, pokret “Evropa sad” najavio je brzo formiranje koalicione vlasti u prestonici, koju će predvoditi nosilac te liste Jakov Milatović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *