Prekršaje u saobraćaju počinilo 6.425 učesnika

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su u okviru akcije pojačane kontrole utvrdili da je 6.425 učesnika u saobraćaju počinilo prekršaje po različitim osnovama.

Akcija, čiji je cilj podizanje stepena bezbjednosti učesnika u saobraćaju, trajala je od četvrtka do nedjelje, 18. do 21. juna, na području cijele Republike Srpske, a u okviru nje je kontrolisano ukupno 10.823 učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz MUP-a.

U saopštenju je navedeno da je kod 576 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, kao i da su 84 vozača uhapšena zbog utvrđenih više od 1,5 promila alkohola u krvi, a pet vozača zbog prisustva droge ili psihoaktivnih lijekova, dok je 19 vozača odbilo da se potvrgne testiranju na prisustvo psihoaktivnih supstanci.

Zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa sankcionisano je 707 lica, a 79 zbog prevoza djece na prednjem sjedištu i nekorištenja sigurnosnih sjedalica, dok su zbog upotrebe mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju sankcionisana 44 vozača.

Od ukupnog broja kontrolisanih, ističu iz MUP-a, kod 398 vozila je utvrđena tehnička neispravnost, a 2.496 vozača sankcionisano je zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila.

“Prilikom kontrola u saobraćaju, na području Policijske stanice Ugljevik, u putničkom vozilu pronađeno je oko 57,7 grama praškaste bijele materije koja asocira na spid i biljna materija koja asocira na marihuanu, ukupne mase 6,4 grama”, navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a su apelovali na građane da se pridržavaju saobraćajnih pravila i vožnju prilagode uslovima puta da bi svoju, i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju, podigli na viši nivo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *