Preko društvenih mreža varali građane da imaju rezultate utakmica

Pripadnici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet  Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u akciji „Vektor“ uhapsili su dvije osobe zbog prevara na društvenim mrežama, a u vezu sa rezultatima navodno namještenih sportskih takmičenja.

U ovoj akciji uhapšeni su A. K. i M. T. iz Čajniča, a po naredbi Osnovnog suda u Foči obavljen je pretres na četiri lokacije u tom gradu.

-Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli više komada različitih mobilnih telefona, dva računara, više komada prenosnih memorija, novac u iznosu oko 6.000 KM, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim dijelima – rekli su u MUP Srpske.

Nakon kriminalističke obrade, uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinje uhapšeni su pušteni na slobodu, dok će Tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv njih.

Materijalna šteta koja je pričinjena gore pomenutim krivičnim djela je više desetina hiljada maraka, a oštećei su iz Laktaša, Čelinca, Banjaluke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i drugih evropskih zemalja.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da ne vjeruju licima koji na društvenim mrežama i internetu uopšte tvrde da  imaju informacije o namještenim rezultatima sportskih mečeva, jer se radi o prevari – poručili su iz policije.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *