Predviđeno postavljanje kamera duž kanala Dašnica /VIDEO/

U sistemu video-nadzora u Bijeljini u funkciji je trenutno 60 kamera na 31 lokaciji. Urađena je i dopuna elaborata o sistemu video-nadzora kojom je predviđeno postavljanje 11 kamera duž uređenog kanala Dašnica, a ostaje obaveza grada da obezbijedi sredstava za to.

Postavljanje sistema video nadzora na području Bijeljine realizuje se u dvije faze. Prva faza trebalo bi da bude završena krajem februara postavljenjem 137 kamera na 57 lokacija.

Kapikul pojašnjava da su ANPR kamere, sistem nadzora koji u sebi sadrži modul za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila. U onim lokalnim zajednicama gdje su već postavljene, uveliko su pomogle policajcima u razotkrivanju kriminalaca i bjegunaca sa mjesta saobraćajnih nezgoda, a “ispisale” su i kazne vozačima neregistrovanih vozila.

Na zahtjev bijeljinske Gradske uprave napravljena je dopuna elaborata kojom je predviđeno i uspostavljanje sistema video-nadzora, odnosno 11 novih kamera na kanalu Dašnica.

Inače, od kada je završena rekonstrukcija i uređenje Kanala Dašnica kroz Bijeljinu, ovo je postala omiljena lokacija u gradu za šetnju i rekreaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *