Preduzetnicima najugroženijim pandemijom 200.000 KM pomoći /VIDEO/

Dvije stotine hiljada maraka iz budžeta Grada Bijeljina biće usmjereno preduzetnicima kojima je tokom pandemije virusa najduže bilo onemogućeno da rade. Iz gradske uprave najavljuju novu pomoć lokalnim preduzetnicima. Uskoro će biti raspisan i javni poziv za samozapošljavanje .

Gradsko Odjeljenje za privredu od početka  pandemije virusa korona održava sastanke sa privrednicima i preduzetnicima u cilju pronalaženja načina da se pomogne privredi. Pored 200.000 KM koje će biti dodijeljene preduzetnicima, biće  raspisan i Javni poziv za pomoć pri samozapošljavanju u okviru kojeg će biti dodjeljeno po 5.000 KM  za 26 novoregistrovanih preduzetnika.

Javni poziv biće raspisan već idućeg mjeseca.  Iz Gradskog  zanatsko-preduzetničkog  udruženja  “Preduzetnik” podsjećaju  da je  već godinama samozapošljavanje najbrži, najjednostavniji i najjeftiniji način za rješavanje problema nezaposlenosti. Na području Bijeljine već dugi niz godina broj novootvorenih preduzetničkih radnji je u porastu .

Trgovina je godinama bila oblast broj jedan u Semberiji. Nakon dužeg niza godina u strukturi djelatnosti zanatske radnje preuzele su primat nad trgovačkim na području Bijeljine. Na području Bijeljine registrovano je  blizu   2.000 preduzetnika.

Preduzetnički sektor najranjivija je  karika u privredi Srpske , kažu u gradskom Udruženju “Preduzetnik”. Iz gradske uprave poručuju da je cilj da što više ljudi ostane da živi i radi u Bijeljini i Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.