Na prvom „Danu Semberije u Banjaluci” predstavljena semberska poljoprivreda i turizam

Banjalučki Centar za razvoj poljoprivrede i sela danas je u glavnom gradu Republike Srpske, u okviru privredne manifestacije „Dan Semberije u Banjaluci”, ugostio semberske proizvođače i prerađivače poljoprivrednih proizvoda, kao i predstavnike Turističke organizacije i Agrarnog fonda Grada Bijeljina.

Posjetioci „Dana Semberije” su na štandovima postavljenim ispred „Krajiške kuće”, mogli da degustiraju i, po sajamskim cijenama, kupe izložene proizvode, a manifestaciju su posjetili i gradonačelnici Banjaluke i Bijeljine Draško Stanivuković i Ljubiša Petrović.

Tom prilikom dva gradonačelnika su u prijateljskom razgovoru razmotrili mogućnosti za bolju koordinaciju i razmjenu iskustava gradskih uprava i razvojnih agencija dva najveća grada u Srpskoj.

Delegacija Grada Bijeljina je razgovarala i sa direktorom Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draškom Ilićem i tom prilikom dogovorena je saradnja ovog Centra sa Gradom Bijeljina i bijeljinskim Agrarnim fondom, a u razgovoru je najavljena namjera da se u Bijeljini, po uzoru na „Hercegovačku” i „Krajišku” kuću, otvori „Semberska kuća” u kojoj će u ponudi biti semberski proizvodi provjerenog kvaliteta.

Na prvom „Danu Semberije u Banjaluci”, čiji cilj je bio i bolje povezivanje poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz Krajine i Semberije, predstavili su se kompanije i preduzeća „Sava Semberija”, „Spektar drink”, „Semberka”, „Agroplan”, „Bimed”, Poljoprivredna zadruga „Povrtlarstvo”, „Prirodno”, „Mameks” i „Ženska zadruga Bijeljina”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *