Predsjednik Republike u posjeti semberskom etno domaćinstvu /FOTO/

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović stigla je večeras u posjetu semberskom etno domaćinstvu u selu Crnjelovo.

Cvijanovićeva se sastala sa članovima Kola srpskih sestara “Sveta Angelina Srpska” koje realizuju ovaj projekat staranja muzeja na otvorenom u porti Hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Crnjelovu, koji je izgrađen prije 130 godina.

Sembersko etno domaćinstvo sačuvaće autentične stambene i pomoćne objekte. To podrazumijeva prenošenje i restauraciju starih objekata koji su sačuvani na prostoru Semberije i njihovo postavljanje u portu hrama.

Projekat se realizuje uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, kao i uz podršku Vlade Republike Srpske i grada Bijeljina, te privrednika i pojedinaca sa područja Semberije.

Tokom dvodnevnog boravka u Bijeljini predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sutra će u 10.00 časova obići radove na fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Patkovači koja se gradi iz donacije Srbije, a u 11.00 časova sastaće se sa rukovodstvom grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *