Gradonačelnik Mićić potpisao ugovore o stipendiranju postdiplomaca /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa studentima postdiplomskih studija, koji su na gradskom konkursu za finansiranje naučno-istraživačkih radova u akademskoj 2020/2021. godini dobili sredstva za finansiranje doktorske teze i master rada.

Na konkurs su se prijavila četiri kandidata i svima je odobrena stipendija.

„Gradska uprava još od 2006. godine pomaže mladim ljudima na različite načine. Ovdje su stipendisti čiji je prosjek ocjena tokom osnovnih studija iznad 9, a naša želja je da im pomognemo, da uspješno završe svoje naučne radove i postanu još uspješniji članovi našeg društva” – rekao je Mićić.

Grad Bijeljina sufinansiraće izradu 3 master rada u iznosu od po 1500 KM, a za jednu doktorsku tezu izdvojiće 2000 KM.

Stipendisti su se zahvalili gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi na finansijskoj podršci.

„Ova pomoć veoma mi znači. Tema mog master rada  je „Mogućnost primjene finansijskih derivata  na finansijskom tržištu BiH”, a tokom istraživačkog rada dosta pažnje sam posvetio radu i funkcionisanju Gradske uprave  u okviru finansijskog sistema BiH i došao do zaključka da je finansijski sistem BiH bankoncentričan i da je finansijsko tržište kapitala nedovoljno razvijeno. Obično se koriste tradicionalni izvori  finansiranja u odnosu na moderne koji smanjuju rizik” – rekao je Marko Krajišnik, koji je tokom postdiplomskih studija imao prosjek ocjena 10.

Finansijska pomoć će dobro doći i Vesni Miletić.

“Želim da zahvalim gradonačelniku i Gradskoj upravi što su nam ovo omogućili. Izrada master rada iziskuje velike troškove i samim tim ova pomoć je dragocena „ –istakla je Miletićeva,  koja u svom master radu obrađuje temu „Uticaj hartija od vrijednosti na razvoj i funkcionisanje finansijskog tržišta Republike Srpske”.

Grad Bijeljina finansira ukupno 165 stipendista, od učenika u osnovnim školama do postdiplomaca, a u 2020. godini iz budžeta će u ove svrhe biti izdvojeno oko 300.000 KM. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *