Predložen pritvor za Milana Novitovića

Republičko javno tužilaštvo predložilo je Okružnom sudu Banjaluka određivanje pritvora za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Republički javni tužilac pritvor je predložio zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, korištenjem službenog položaja i funkcije koju obavlja, mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke s ciljem prilagođavanja njihovih iskaza interesima svoje odbrane, a sve u namjeri da izbjegne ili umanji svoju krivičnu odgovornost, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

Tužilac je pritvor predložio i zbog težine krivičnog djela, odnosno činjenice da se osumnjičenom na teret stavlja kvalifikovani oblik krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do deset godina.

Mjeru pritvora predložilo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su Novitovića u ponedjeljak, 26. septembra, nakon ispitivanja u Republičkom javnom tužilaštvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *