Predložen pritvor dvojici osumnjičenih za zloupotrebu položaja

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zatražilo je da bude određen pritor osumnjičenim za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja čiji su inicijali S.L. i Č.G.

Iz Tužilaštva navode da je Osnovnom sudu u Bijeljini predloženo određivanje pritvora osumnjičenim zbog bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo.

Ova dva lica, koje je uhapsila Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, osumnjičena su da su od januara 2022. godine u namjeri da sebi pribave imovinsku korist, iskoristili svoj službeni položaj i počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

U saopštenju iz Tužilaštva se navodi da se za ovo krivično djelo može izreći kazna zatvora tri godine ili stroža.

Ova dva lica su pripadnici Sipe uhapsili juče na području Bijeljine i graničnog prelaza Rača.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na četiri lokacije tokom kojih je otkrivena i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija, kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je iz Sipe.

Nad osumnjičenima je izvršena kriminalistička obrada i ispitivanje, nakon čega su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *