Predavanje učenicima o bezbjednosti u saobraćaju

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina održali su danas predavanje o bezbjednosti u saobraćaju učenicima u Osnovnoj školi “Knez Ivo od Semberije” – Područnom odjeljenju u naselju Hase, u okviru kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju” koja tradicionalno prati početak školske godine.

Portparol Aleksandra Marić kaže da je u blizini svih škola pojačano prisustvo policije, a dio prevencije su i predavanja djeci o bezbjednom učešću u saobraćaju, naročito u školama koje se nalaze uz magistralne puteve sa većom frekvencijom saobraćaja.

Prema njenim riječima, na području bijeljinske Policijske uprave prošle godine nije bilo slučajeva da su djeca povrijeđena u zonama škola.

Vođa saobraćajnog sektora u Policijskoj stanici za bezbjednost saobraćaja Bijeljina Milenko Jović, jedan od inicijatora organizovanja predavanja školskoj djeci, ocijenio je da ova kampanja daje dobre rezultate u podizanju bezbjednosti učenika.

Jović je rekao novinarima da se tokom septembra predavanja o bezbjednosti saobraćaja održe djeci u svih 12 osnovnih škola u Bijeljini i 40 područnih, sa naglaskom na škole koje se nalaze uz magistralne puteve.

“I prisustvom policije u blizini škola skrećemo pažnju vozačima i pješacima da vode računa o bezbjednom učešću u saobraćaju”, naveo je on.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *