Predat na upotrebu električni automobil i četiri punjača /VIDEO/

Na rekonstruisanom Gradskom trgu postavljena su četiri punjača za automobile na električni pogon, a od danas će osobama sa invaliditetom biti na usluzi električni automobil koji je nabavljen iz budžeta grada. Ovim je riješen jedan od gorućih problema osoba sa invaliditetom, kažu u kolaiciji Kolosi.

Bijeljina je drugi grad u Srpskoj u kojem su postavljeni punjači za automobile na električni pogon. Ovakvih vozila malo je u gradu, međutim punjače će koristiti i specijalizovano vozilo koje će na usluzi biti osobama sa invaliditetom, za čiju je nabavku iz budžeta grada izdvojeno 95.000 KM.

Ovim je riješen jedan od najvećih problema osoba sa invaliditetom, a grad Bijeljina je prvi u Srpskoj u kojem je uspostavljen ovakav servis podrške, kažu u Koaliciji Kolosi i dodaju da je u koaliciji Kolosi, oko 800 osoba koje imaju potrebu za korištenjem ovog vozila.

Koalicija Kolosi okuplja oko 2.700 članova, do sada je kaže Milorad Jović urađeno mnogo kako bi se poboljšao položaj osoba sa invaliditetom i njihova bolja integracija u društvu, a ovo je samo još jedan od vidova podrške grada ovoj populaciji stanovništva.

Jović ističe da će Kolosi inicirati nabavku još jednog vozila za prevoz osoba sa invaliditetom jer je kako kaže veliki broj njih i u ruralnim područjima kojima je ovakav servis usluge potreban.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *