Poziv Stanivukoviću da zakaže sastanak o novom Prijedlogu budžeta /VIDEO/

Na dvodnevnom skupštinskom zasijedanju glavni dokument grada Banjaluka za ovu godinu nije usvojen, nakon čega je Draško Stanivuković poručio da Banjaluka ulazi u ekonomsku i političku krizu. Partije koje čine većinu u Skupštini Grada uputile su jutros dopis Stanivukoviću, u kojem predlažu hitan sastanak predstavnika svih stranaka o održavanju vanredne sjednice o budžetu.

Dvodnevno skupštinsko zasijedanje u Banjaluci pokazalo je da je nastavljena kriza na nivou odnosa između gradonačelnika i skupštinske većine. Sinoć nije prošao Prijedlog budžeta za ovu godinu jer nije imao potrebnu većinu. Skupštinska većina nije tražila da se odbornici izjašnjavaju o amandmanima koje je predložila. Nema smisla da se amandmani usvoje ukoliko ih gradonačelnik Banjaluke neće uvrstiti u budžet, poručuju iz skupštinske većine. Njihov stav je jasan – žele da Banjaluka usvoji budžet i smatraju da je to moguće već sljedeće sedmice.

Spremni smo da sjednemo i razgovaramo, poručuju danas iz banjalučke skupštinske većine predlažući hitan sastanak o budžetu najvećeg grada u Srpskoj.

Budžet ima dobrih stvari, ali potrebno ga je doraditi i zbog toga smo bili uzdržani, kaže šef odborničkog kluba SNSD-a.

Kada je riječ o prijedlogu Stanivukovića da se usvoji devet od 11 amandmana koje je uputila skupštinska većina na prijedlog budžeta, predsjednik Skupštine kaže da ti amandmani nisu mogli biti usvojeni jer su to novi amandmani, koji uključuju nove cifre.

Nećemo nasijedati na jučerašnje provokacije i podjele građana, nećemo izvoditi građane na ulicu, poručuje Dragoslav Topić.

Budžet Banjaluke koji je bio redložen u iznosu od 149.770.000 KM, podsjetimo nije usvojen. Stanivuković je sinoć rekao da Banjaluka nema budžet i da će o tome obavijestiti firme koje održavaju grad, kao i sve druge korisnike budžeta. Skupština grada Banjaluka  nastavlja zasjedanje u ponedjeljak, 5. aprila, o ostalim tačkama na dnevnom redu.

STANIVUKOVIĆ: GRAD U BLOKADI
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da je, zbog neusvajanja budžeta za ovu godinu, grad u blokadi jer, prema zakonu, nije u mogućnosti da izvrši bilo koju transakciju.
Stanivuković je rekao novinarima da će se prvi efekti ove blokade vidjeti već za sedam dana. Stanivuković smatra da je lider SNSD-a Milorad Dodik jedina osoba sa kojom se može razgovarati za prevazilaženje ovakvog stanja, te da se ne može postići dogovor sa odbornicima iz skupštinske većine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *