Poziv Petroviću da relocira planiranu sportsku dvoranu

Grupa građana Bijeljine – mještana ulica Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska i Kneza Miloša apeluju na gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da još jednom preispita realizaciju izgradnje sportske dvorane kod Gradskog stadiona i da dođe do relokacije ovog projekta.

Mještani ovih ulica navode u saopštenju da je očigledno da gradonačelnik, pod pritiskom javnosti u jeku kampanje za opstanak na ovoj poziciji, donosi iznuđena rješenja za projekte, ne obazirući se na potrebe stanovništva.

“Tako je i sa projektom sportske dvorane, kojoj je mjesto na Gradskom stadionu, ali ne i gdje je gradonačelnik zamislio. Locirajući je na samo 100 metara od gradskog parka, dakle u neposrednoj administrativne zone grada, na prostoru gdje je putna infrastruktura, prilaz i parking ne zadovoljavaju potrebe objekta takvog kapaciteta, gradonačelnik iz neznanja čini ogromnu štetu i namjeni sportske dvorane, ali i stanovništvu okolnih ulica”, navodi se u saopštenju.

Prvobitno rješenje zamišljeno je, podsjeća se, tako da se sportska dvorana gradi sa južne strane stadiona, prema lokalitetu “Grmić” gdje je planiran putni prilaz sa tri trake i veliki parking iz pravca naselja Bukreš.

“Prostor na kome je sada predviđena izgradnja treba da ostane na usluzi građanstvu, za rekreaciju sa sadržajima takve namjene”, navodi se u saopštenju.

Stanovnici ovog dijela grada će, zaključuje se, učestvovati na javnoj raspravi koju je gradonačelnik najavio ovim povodom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *