Povećan broj socijalnih slučajeva /VIDEO/

Obim posla u vrijeme pandemije koronavirusa znatno je povećan, kažu u bijeljinskom Centru za socijalni rad. Ljudi se najčešće javljaju sa zahtjevima vezanim za invalidnine, dječiju zaštitu i materinske dodatke. Povećan je i broj socijalno ugroženog stanovništva, ali i onih osoba kojima je potrebna tuđa njega.

Pandemija virusa korona dodatno je pogortšala ionako teške uslove života socijalno – ugroženog stanovništva u  Srpskoj. I na području Semberije situacija je ista. Prema podacima bijeljinskog Centra za socijalni rad , broj korisnika koji se javljaju ovoj ustanovi za pomoć je uduplan. Povećan je i broj socijalno ugroženog stanovništva, ali i onih osoba kojima je potrebna tuđa njega.

Centar za socijalni rad u Bijeljini prošle godine je  imao oko 9.000 korisnika.

Nedavno su uselili u novi objekat

. Pored zaposlenih u Centru  za socijalni rad, u novoizgrađenoj zgradi nalaziće se Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama i djecu u riziku koji je potpuno funkcionalan, ali će sa radom početi nakon završetka pandemije virusa Korona.

Tehnički sekretar Koalicije nevladinih organizacija lica sa invaliditetom /Kolos/ Milorad Jović rekao je da je teška životna situacija lica sa invaliditetom, posebno mladih i djece, u toku epidemije virusa korona, postala još teža, da je pitanje obrazovanja mladih i djece iz ove kategorije stanovništva neizvjesno, da im je potrebna tehnička i psihološka pomoć, ali i dodatna količina zaštitnih sredstava.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *