Potvrđena 83 nova slučaja korone u RS, preminulo dеsеt osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 618 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 83 osoba.

Radi se o 45 muških i 38 ženskih osoba, od kojih su 12 mlađe, 42 srednje i 29 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po sedam Bijeljine i Laktaša, šest iz Kozarske Dubice, četiri iz Gradiške, po tri iz Istočne Ilidže i Kotor Varoša, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića i po jedna iz Kneževa, Kostajnice, Lopara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče, Čelinca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama  starije životne dobi iz Banja Luke (tri osobe), Bratunca, Šamca, Dervente, Modriče, Nevesinja, Zvornika i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.910  slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 2.188 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 32.598 osoba, a testirano je ukupno 193.913 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 480, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 173, a u opštim bolnicama 307.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.999 osoba, a nadzor je završen kod 137.811 osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *