Potrebna dalja ulaganja u RiTE “Ugljevik”

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, predstavnici Uprave matičnog preduzeća “Elektroprivreda Srpske”, Rudnika i termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” i kompanije “Komsar” istakli su na današnjem sastanku potrebu za dalja ulaganja u RiTE radi održanja proizvodnje i nesmetanog rada postrojenja.

Na sastanku u Banjaluci zaključeno je da je s ciljem održanja što duže pogonske spremnosti postrojenja potrebno da “Elektroprivreda Republike Srpske” /ERS/ u saradnji sa RiTE “Ugljevik” predloži model finansiranja revitalizacije rudnika i termoelektrane, u skladu sa posljednjom ekspertizom izrađenom za potrebe matičnog preduzeća “Elektroprivrede” i Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Potvrđena je inicijativa koja je predložena na prethodnom sastanku RiTE “Ugljevik” i kompanije “Komsar” u Ugljeviku da se do petka formira radna grupa koju će činiti predstavnici matičnog preduzeća ERS-a, predstavnika RiTE “Ugljevik” i kompanije “Komsar”.

Primarni zadatak te grupe biće, kako se navodi, analiza Sporazuma o saradnji iz 2013. godine između preduzeća RiTE “Ugljevik” i kompanije “Komsar”, te predlaganje rješenja za unapređenje sporazuma i odnosa definisanih njime.

Na sastanku je konstatovano da je navedena ekspertiza jasna podloga i smjernica koju bez odgađanja i maksimalnim zalaganjem trebaju realizovati uprava RiTE “Ugljevik” i uprava matičnog preduzeća.

Na taj način, primjenom zaključaka iz ove ekspertize, osiguraće se rad svih zavisnih preduzeća u sistemu ERS-a, pa i RiTE “Ugljevik”, dodaje se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *