Potpisano još 26 ugovora sa udruženjima građana /VIDEO/

Nakon potpisivanja ugovora o finansiranju 30 projekata koje su predložila udruženja iz oblasti sporta, kulture i omladine, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa još 26 udruženja građana koja se bave ekologijom, nacionalnim manjinama, pravima osoba sa invaliditetom i drugim oblastima, za čije projekte će biti izdvojeno 43.500 KM.

Udruženja građana će za realizaciju projektnih ideja, odabranih na Javnom konkursu Gradske uprave, dobila iznose od 1.200 do 2.300 KM.

– Današnjim potpisivanjem preostalih 26 ugovora, završena je procedura u vezi Javnog konkursa za sufinansiranje projekta udruženja građana za 2020. godinu. Ukupno je konkurisalo 85 udruženja. Od toga je 56 udruženja ispunilo sve kriterijume propisane konkursom i zbog toga su im odobrena sredstva za sufinansiranje predloženih projekata – pojasnio je Mićić.

On je dodao da su udruženja građana spona između populacije koje predstavljaju i Gradske uprave, zbog čega je njihov rad izuzetno bitan za društveni život lokalne zajednice.

Predstavnik koalicije „Kolosi” Milorad Jović je izrazio zadovoljstvo što je šest udruženja iz Koalicije, koja okupljaju osobe sa različitim vrstama invaliditeta, potpisalo danas ugovore o sufinansiranju projekata.

– Udruženja su dobila različite iznose za realizaciju projekata, od 1.800 do 2.300 KM po projektu, dok je Koalicija „Kolosi”, kao udruženje od opšteg interesa za Grad Bijeljina, dobila 35.000 KM iz gradskog budžeta za svoje programske aktivnosti – istakao je Jović.

Kao predstavnik nevladinog sektora u Komisiji za ocjenu projekata pristiglih na Javni konkurs, Jović je pojasnio da je pored uredne dokumentacije koju je neophodno dostaviti prilikom prijave na Javni konkurs za sufinansiranje projekata udruženja građana, jedan od uslova koja udruženja treba da ispune je da finansijskim i narativnim izvještajima opravdaju utrošeni novac dobijen na prethodnom konkursu.

– To je jedan od načina da se uozbilji rad nevladinog sektora, ali i da Gradska uprava dobije kvalitetne partnere koji rade sa osjetljivom populacijom, odnosno, u ovom slučaju, sa osobama sa invaliditetom ili posebnim potrebama – zaključio je Jović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *