Potpisani ugovori o subvencijama za privatne vrtiće /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine danas je potpisao ugovore sa predstavnicima privatnih predškolskih ustanova u gradu o sufinansiranju boravka djece u ovim ustanovama. Raspodjeljen je iznos od 130.000 KM  na ime subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.

Goran Gašić, direktor  Vrtića “Dragan i Zoran” u kojem boravi 250 mališana u vrtićkim grupama i pedesetak mališana u produženom boravku, izjavio je da danas potpisani ugovori definišu uzajamne odnose grada i privatnih predškolskih ustanova u pogledu subvencije roditeljima čija djeca borave u privatnim vrtićima.

Deset odsto od iznosa koji roditelji za tekući mjesec uplate za boravak djece u privatnim predškolskim ustanovama refundiraće grad na račune roditelja. Ugovorom je predviđeno, da će sredstva roditeljima biti isplaćivana jednom mjesečno. Gradonačelnik tvrdi da će se isplate vršiti redovno.

Potpisivanjem ugovora raspoređen je iznos od 130.000 KM  na ime subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *