Potpisan ugovor o dionici auto-puta na Koridoru 5C /VIDEO/

Predstavnici preduzeća Autoputevi Republike Srpske i Integral inženjering potpisali su u Banjaluci ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta na Koridoru 5C kroz Srpsku, na pravcu od Rudanke do Putnikovog brda. Izgradnjom dionice auto-puta na koridoru 5C nastavlja se investicioni ciklus, te razvoj ekonomije u Srpskoj.

Ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, na pravcu od Rudanke do Putnikovog brda, predstavlja poseban izazov, jer podrazumijeva izgradnju dva tunela.

Republika Srpska ovim pokazuje svoj kapacitet u nastojanju da izgradi vlastitu mrežu auto-puteva, kažu u resornom ministarstvu.

Izgradnjom dionice auto-puta na koridoru 5C nastavlja se investicioni ciklus, te razvoj ekonomije u Srpskoj. Višković je izrazio zadovoljstvo što je posao izvođača radova dobila domaća firma, iako su na tenderu učestvovale i svjetske kompanije iz Turske, Kine i drugih zemalja.

Sa ovim ugovorom završava se priča o južnom kraku Koridora “Pet ce” i u punom se kapacitetu okrećemo prema Srbiji u pripremi projekata, kaže Topić. Među ovogodišnjim prioritetima izdvojen je početak radova na prvoj dionici auto-puta od Rače do Bijeljine.

Osam ugovora potpoisano je u posljednjih 12 godina  i u Srpskoj do sada izgrađeno 105 kilometara auto-puteva koji su u funkciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *