Potpisan koalicioni sporazum o zajedničkom djelovanju SNSD I NDP

Gradski odbori Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP) u Bijeljini potpisali su sinoć sporazum o zajedničkom političkom djelovanju do, i nakon lokalnih izbora u gradu.

Svrha ovog sporazuma je da stranke koje čine dio vlasti na nivou Republike Srpske definišu jedinstvenu politiku pred lokalne izbore, jer će te stranke činiti dio buduće vlasti na teritoriji Grada Bijeljina.

“Cilj nam je da nakon izbora formiramo stabilnu i funkcionalnu vlast koja će zastupati i štititi interese građana Bijeljine i biti spremna da donosi i teške odluke koje su neophodne našoj sredini”, rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić.

Ćorić je istakao da se sporazum odnosi i na podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, te da će nakon potpisivanja sporazuma sa koalicionim partnerima uslijediti razgovori sa strankama koje nisu u koaliciji sa SNSD-om na republičkom nivou.

“Spremnost svih političkih partija da sa nama razgovaraju je pokazatelj da je SNSD krupan i nezaobilazan faktor koji će oblikovati političke prilike u našem gradu i dokaz da naša gradska organizacija shvata vlastitu odgovornost zbog podrške koju joj građani Semberije poklanjaju. Zato je izbor odgovornih i stručnih ljudi koji će obavljati važne funkcije nakon izbora od ključne važnosti za promjenu stanja u našoj sredini i ispit zrelosti za stranke okupljene oko SNSD-a”, istakao je Ćorić.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Milan Ljubojević je rekao da je koalicioni sporazum jasan i usaglašen na pripremnim sastancima prije samog čina potpisivanja. On je naglasio ključnu ulogu SNSD-a u koaliciji i istakao potrebu da ova stranka ima kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *