Postoji li koaliciona kohezija između PDP-a i SDS-a? /VIDEO/

S obzirom na okolnosti koje su pratile kandidaturu u pojedinim lokalnim sredinama u Srpskoj, postavlja se pitanje postoji li koaliciona kohezija između PDP-a i SDS-a? Traju li turbulencije u SDS-u i koja je karika u koaliciji jača, da li je PDP stabilniji faktor u odnosu na SDS ? Turbulencija ima i unutar svake političke opcije pa tako i među partnerima, ali je svaka prepreka u pregovorima savladana, tvrde u opozicionim strankama.

Dobro je ako u određenoj političkoj organizaciji postoji konkurencija i želja za zauzimanjem što bolje pozicije, tako je i u odnosu sa partnerima. Svako od nas želi da obezbijedi određeno predstavljanje na pozicijama načelnika ili gradonačelnika u lokalnim zajednicama na predstojećim lokalnim izborima, kaže Mirko Šarović, govoreći o koalicionim odnosima i saradnji sa PDP-om.

Postoje sredine u kojima zbog odnosa pojedinih lidera na lokalnom nivou ove dvije stranke nastupaju samostalno, što ni na bilo koji način ne narušava naše koalicione odnose, tvrdi Šarović.

Da je koalicioni odnos PDP-a i SDS-a iskren i korektan kažu i u PDP-u. U skoro 90 odsto opština i gradova u Srpskoj na lokalne izbore idemo zajedno, kaže Branislav Borenović.

Uz spoj mladosti i iskustva, naši koalicioni odnosi idu u dobrom smjeru, kaže Borenović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.