Poslodavci: Privremeno finansiranje ne dolazi u obzir

Predstavnici poslovne zajednice i zaštitnici prava radnika poručili su da narod u Republici Srpskoj ne smije da ispašta zbog haosa koji trenutno vlada u BiH u režiji Centralne izborne komisije /CIK/ i da privremeno finansiranje ne dolazi u obzir.

Predsjednik Unije udruženja poslodavca Republike Srpske Saša Trivić rekao je da ne smije doći do odluke o privremenom finansiranju, jer bi to u ovoj krizi značilo potop privrede.

“Zbog toga apelujemo na trenutni saziv Vlade i pozivamo ih da nas zaštite od katastrofe koja bi mogla nastati. Neka oni što prije predlože ključne finansijske dokumente poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske koji imaju mogućnost da ih usvoje”, rekao je Trivić “Glasu Srpske”.

On je istakao da se ne smije dozvoliti da neke trzavice dovedu do nestabilnosti u Srpskoj.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić kaže da je neprihvatljivo u vrijeme inflacije govoriti o privremenom finansiranju i da nikako ne smije doći do umanjenja primanja radnika, već da plate, naprotiv, treba dalje povećati.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je “Glasu” da bi moglo biti sporno usvajanje budžeta Srpske i programa ekonomskih reformi za iduću godinu ako na vrijeme na bude konstituisana Narodna skupština zbog haosa u režiji CIK-a BiH i najava koje stižu sa adrese te institucije o mogućem poništenju izbora.

Predstavnici poslodavaca i Sindikata apeluju da učesnici izbornog procesa do kraja privedu svoj posao i u rokovima objave i potvrde rezultate opštih izbora.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *