Posljednji ispraćaj novinarke Željke Spremo

Istaknuti srpski novinar Željka Spremo sahranjena je danas na groblju Pučile u Bijeljini.

Opelo su pratili anđeoski glasovi članova Hora “Srbadija”, a stotine mladih ljudi, prijatelja sinova Nedeljka i Stefana, nosili su vijence i cvijeće.

Kum porodice Spremo, Jovan Cvjetković, pročitao je posljednji pozdrav supruga Gorana svojoj voljenoj, u kojem pred Bogom i ljudima svjedoči ljubav prelijepe Posavke i jednog običnog sarajevskog mangupa.

“Tvoj predivni glas koji kaže `Dobro jutro, poštovani slušaoci` i `Dobro veče, dragi gledaoci`, ušao je u milione kuća i u moje srce zauvijek. Hvala ti moj Željezni, hvala Bogu da mi te podario. Znam da bi ti ovaj moj tekst ispravila, ali ja sam samo jedan obični kamerman. Jovan Dučić je napisao – `Ti si moj trenutak i moj san, ostaj nedostižna, nema i daleka`”, riječi su kojim se suprug oprostio od Željke Spremo.

Uz porodicu, prijatelje, ljude iz javnog života Bijeljine i Republike Srpske, posljednjem ispraćaju prisustvovalo je stotine sugrađana.

Komemoracija Željki Spremo održana je juče u Centru za kulturu u Bijeljini, gdje su se od novinarke oprostili prijatelji i kolege.

Željka Spremo preminula je u nedjelju, 28. juna, nakon kratke i teške bolesti u 56. godini.

Tokom proteklog rata radila je kao novinar RTRS-a u Bijeljini, a potom za medijske kuće BN, Slobomir, “Bobar radio”, kao i za Novinsku agenciju Republike Srpske – SRNA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *