Poslanici jedinstveni u zahtjevu za smjenom Đokića

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Risto Marić i Andrea Dorić poručili su da su u Klubu poslanika SP jedinstveni u zahtjevu da lider partije Petar Đokić bude smijenjen sa mjesta ministra energetike i rudarstva.

“Iza zahtjeva za smjenu ministra Đokića poslanici SP stoje jedinstveno. Od premijera Radovana Viškovića očekujemo naredne korake. Uvjereni smo da će Vlada Republike Srpske povući najbolje poteze da zaštititi interese Republike Srpske, ali i da utvrdi odgovornost ministra”, rekao je Marić.

Marić i Dorićeva su u saopštenju istakli da za smjenu Đokića “postoji i više nego dovoljno razloga i argumenata”.

Dorićeva je navela da odluku da traže smjenu Đokića nisu donijeli bez razloga. “Naravno da ostajemo jedinstveni”, rekla je Dorićeva.

Glavni odbor Socijalističke partije potvrdio je danas odluku o isključenju Maksima Skoke, Gorana Selaka i Milenka Savanovića iz partije.

Skoko je rekao da će u NSRS nastaviti da djeluje kao predsjednik Kluba poslanika do konačne odluke statutarne komisije.

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da je većina članova Glavnog odbora podržala isključenje Skoke, Selaka i Savanovića zbog grube povrede programa i statuta, te djelovanja mimo organa partije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *