Poplave u Srpskoj – vanredno na Palama; Ugroženi objekti i most u Istočnoj Ilidži

Obilne padavine u mnogim opštinama u Republici Srpskoj od jutros stvaraju probleme. Vanredna situacija proglašena je na Palama, poplave na području Istočnog Sarajeva ugrožavaju domaćinstva i saobraćajnice, a ugroženi su objekti i most na rijeci Željeznici u opštini Istočna Ilidža.

U naselju Vojkovići došlo je do odrona uz samu rijeku što ugrožava brojne objekte koji se tu nalaze.

U naselju Kula u opštini Istočna Ilidža poplavljene su saobraćajnice i domaćinstva.

Nadležni su uputili apel građanima koji žive u ulicama Kasindolski bataljon i Ravnogorska da ne izlaze iz svojih kuća bez prijeke potrebe.

Takođe, apelovano je na građana da se stave u službu pomoći nadležnim organima u slučaju potrebe.

Krizni štab opštine Istočna Ilidža izdao je preporuku da se zbog poplava na području ove lokalne zajednice djeca ne šalju u vrtiće i škole.

Ekipe Vatrogasne jedinice Grada Istočnog Sarajeva pomažu u ispumpavanju vode koja je ušla u stambene i poslovne objekte, a najugroženija su naselja Donji Kotorac, Kasindo i Mladičko polje.

Poplave su zahvatile u opštinu Trnovo, gdje su poplavljena domaćinstva i saobraćajnice.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je vanrednu situaciju na području ove opštine nakon što su se u pojedinim dijelovima više naselja rijeke izlile pa bujice ugrožavaju imovinu građana i privrednih subjekata.

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija otežano zbog aktiviranja klizišta i izlivanja vode na kolovovoze, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske izdvajaju magistrani put Sarajevo – Foča, gdje je saobraćaj potpuno obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Igmana.

Obilne padavine izazvale su brojne probleme u opštini Foča, gdje trenutno nema struje, a voda iz gradskog vodovoda nije za piće zbog zamućenja, dok se u Miljevini izlila rijeka Bistrica, rečeno je Srni u fočanskoj Civilnoj zaštiti.

(RTRS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *