Pomoć privrednicima ravnomjerno rasporediti /VIDEO/

Privredni savjet Bijeljine očekuje od Gradske uprave od 200.000 KM namijenjenih za jednokratnu pomoć privrednicima radi ublažavanja posljedica pandemije bude ravnomjerno raspoređeno prema gubicima koje su pretrpjeli.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je novinarima da je Odjeljenje za privredu zaduženo da raspodijeli sredstva na osnovu preporuka Privrednog savjeta.

On je naveo da je oko 500 privrednika bilo najviše pogođeno i da im je bio zabranjen rad u najdužem periodu.

Član Privrednog savjeta i direktor kompanije “Spektar drink” Đorđe Slavinjak kaže da Savjet očekuje od Gradske uprave da privrednicima koji su pretrpjeli najviše štete da značajne olakšice.

On je naveo da je podrška privredi Bijeljine i Semberije neophodna i da je usvojeni set mjera dobrodošao.

“Obaviješteni smo da su djelatnosti koje su bile značajno ugrožene pandemijom kao što je ugostiteljstvo, prevoz putnika u drumskom saobraćaju i turizam dobili značajne olakšice, a svi ostali privrednici dobili su olakšice u smislu plaćanja komunalnih taksa na naziv firme, reklamu i slično”, rekao je Slavinjak.

On je naveo da Privredni savjet radi i na iznalaženju novih mogućnosti za podršku malim privrednicima, zanatskim radnjama, kao i cjelokupnom realnom sektoru kroz određene olakšice.

Slavinjak kaže da je privreda Semberije prošle godine imala značajniji izvoz nego 2019. godine, što je rezultat drvoprerađivačke industrije.

“Sektor prerade voća i povrća je sa druge strane imao veliki pad izvoza u ljetnom periodu zbog pandemije”, rekao je Slavinjak.

Izvršni direktor Zanatsko-preduzetničkog udruženja “Preduzetnik” Milorad Stević rekao je da je današnja sjednicu Privrednog savjeta bila veoma uspješna i konstruktivna.

“Gradska uprava je pokazala dvoljno sluha za nas, ali i dobre volje da usvoji naše prijedloge i sugestije”, rekao je Stević.

On je dodao da će se sredstva od 200.000 KM usmjeriti namjenski za jednokratnu pomoć preduzetnicima kojima je tokom pandemije bio zabranjen rad.

Dušan Trifković iz Odjeljenja za privredu rekao je da će već od narednog mjeseca Odjeljenje raspisati javni poziv za samozapošljavanje, pri čemu će dodijeliti 5.000 KM za 26 novoregistrovanih samostalnih preduzetnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.