Pomoć lokalnim privrednicima /VIDEO/

Gradsku kasu pored PDV-a, pune i prihodi ostvareni na osnovu naknada i taksi za privremeno zauzimanje javne površine u Bijeljini.  Kako bi pomogli privrednicima koji su pogođeni padom prometa zbog pandemije virusa korona da lakše prebrode krizu, u Gradskoj upravi su odlučili da umanje cijenu zakupa bašti za 80 odsto do kraja godine, dok će vlasnici tezgi i kioska postavljenih na javnim površinama plaćati 50 odsto od utvrđenog iznosa u istom periodu.

S ciljem saniranja posljedica epidemije i pomoći privrednim subjektima Skupština Grada Bijeljina je usvojila Odluku o uvođenju moratorijuma na otplatu dospjelih rata na ime utvrđenog iznosa naknade i rente za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, te odluku o oslobađanju plaćanja zakupnina za poslovne prostorije koje su u vlasništvu grada.

Donesena je i odluka o izmjeni odluke o komunalnim taksama koje se odnose na zauzeće javnih površina i primjenjivaće se do kraja ove godine.

Zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Grada za korištenje javnih površina za postavljanje ljetnih bašti do 1. januara naredne godine mjesečno će izdvajati samo 20 odsto od utvrđene visine komunalne takse za zauzeće javnih površina. Osim toga, komunalna taksa za korištenje javnih površina za kioske i tezge umanjena je za 50 odsto u istom periodu.

Gradsku kasu pune i prihodi ostvareni na osnovu naknada i taksi za privremeno zauzimanje javne površine u Bijeljini.

Podsjetimo, značajna sredstva prikupljena su tokom 2018. godine po osnovu izdatih rješenja za postavljanje reklamnih panoa, a poznat je i podatak da je u 2018. godini naplaćeno više od 600.000 KM komunalne takse.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *