Pomoć Grada ugroženim penzionerima

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović donio je Odluku o uslovima, načinu i postupku dodjele sredstava jednokratne novčane pomoći penzionerima sa područja Grada Bijeljina koji primaju najnižu penziju Fonda PIO Republike Srpske.

Iznos jednokratne novčane pomoći je 100 konvertibilnih maraka a isplata ovih sredstava predstavlja brigu o socijalnom stanju korisnika najniže penzije, kako bi se privremeno zadovoljio minimum njihovih egzistencijalnih potreba i otklonile poljedice socijalne isključenosti.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju korisnici najniže penzije koji imaju prebivalište na području Grada Bijeljina. Iznos najniže penzije određen je Odlukom o određivanju iznosa najniže penzije Vlade Republike Srpske, i iznosi najviše 212,02 konvertibilnih markaka.

Pravo se može ostvariti podnošenjem zahtjeva Odjeljenju za društvene djelatnosti Grada Bijeljina na propisanom obrascu, putem prijemne kancelarije Gradske uprave, a rok za predaju zahtjeva je kraj kalendarske 2021. godine.

Uz zahtjev je nephodno dostaviti kopiju lične karte korisnika, ček ili kopiju čeka penzije Fonda PIO Republike Srpske za prethodni mjesec u odnosu na datum podnošenja zahtjeva, kopiju tekućeg računa i ovjerenu izjavu da korisnik nema drugih novčanih primanja izuzev penzije. Korisnicima kojima bude odobreno pravo na jednokratnu novčanu pomoć finansijska sredstva će biti doznačena na tekući račun. Sredstva za ovu namjenu predviđena su Budžetom Grada Bijeljina i biće isplaćena iz sredstava Fonda solidarnosti.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.