Pomen poginulim borcima iz Novog Naselja kod Ugljevika

U ugljevičkoj Mjesnoj zajednici Novo Naselje danas je ispred spomen-obilježja služen parastos za 17 poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/ poginulim borcima, te položeno cvijeće.

Parastos je služio paroh ugljevički protojerej-stavrofor Milan Topić koji je podsjetio da su oni položili živote da bi stvorili Republiku Srpsku i dali slobodu srpskom narodu da može da živi mirno i slobodno.

Vijenac je položio i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je podsjetio da je dužnost i obaveza svih koji žive u miru i slobodi da se sjećaju poginulih boraca.

“Žrtva poginulih boraca i njihov ideal za koji su se žrtvovali obavezuje nas da sve učinimo da srpski narod na ovim prostorima u budućnosti živi u slobodi ali je naša dužnost i da pomažemo njihove porodice i potomke”, rekao je Perić novinarima.

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da im je cilj da se na ovakav način u svim mjesnim zajednicama na području podmajevičke opštine odaju počasti poginulim borcima.

U toku odbrambeno-otadžbinskom rata sa područja opštine Ugljevik poginuo je 301 borac, a 648 ih je ranjeno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.