Položen kamen temeljac za izgradnju bolnice u Trebinju /VIDEO/

Ovo je važan istorijski trenutak za Trebinje, Srpsku, ali i region, rekao je na svečanosti povodom početka radova na ovom objektu predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Siguran sam kaže Dodik da ćemo za 30 mjeseci imati novu bolnicu u Trebinju. Dodik je rekao da je po pitanju gradnje bolnice u Trebinju sve urađeno u skladu sa zakonom, da nema ništa sporno sa zemljištem na kojem je planirana gradnja, te da su ispoštovane sve procedure.

Da je Hercegovini nova bolnica potrebna, kaže direktor trebinjske bolnice. Naš cilj je dodaje da našim sugrađanima obezbijedimo kvalitetnije i bolje usluge u pružanju zdravstvene zaštite, te da stvorimo adekvatne uslove za rad budućim generacijama.

Bolnica u Trebinju biće po najvišim svjetskim standardima, kaže ministar zdravlja Srpske, dok ministarka zdravlja Srbije izražava uvjerenje da će nova bolnica biti regionalni zdravstveni centar koji će imati mlade i dobro obučene ljekare.

Gradnjom nove bolnice u Trebinju Vlada Srpske ispunjava obećanje,keže premijer Radovan Višković.

U rukovodstvu grada već najavljuju i nove projekte.

Nova bolnica u Trebinju biće izgrađena u naselju Pridvorci, a ukupna vrijednost projektovanja, izgradnje i opremanja ove zdravstvene ustanove po principu ključ u ruke iznosi 128 miliona maraka. Sredstva za izgradnju nove bolnice biće obezbijeđena iz budžeta Srpske, a ovaj projekat predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Srpske u zdravstvenom sistemu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *