Poljoprivrednici zadovoljni radom Agrarnog fonda i redovnošću isplate podsticaja /VIDEO/

U posljednje dvije godine došlo je do značajnog zaokreta u poslovanju bijeljinskog Agrarnog fonda. Povećana su sredstva za ruralni razvoj Semberije i podsticaje koji se usmjeravaju direktno poljoprivrednim proizvođačima. Ove podsticaje ostvarivalo je prije dvije godine oko 1.000 korisnika, danas je taj broj oko 3.000 poljoprivrednika.

U protekle dvije godine amandmanima skupštinske većine u značajnoj mjeri podignute su subvencije i izdvajanja za podsticaje koji se usmjeravajju semberskim poljoprivrednicima. Tako su sredstva za podsticaje sa 1,1 milion maraka podignuta na 2,7 miliona maraka, koliko je budžet za agrar iznosio krajem prošle godine. Semberski poljoprivrednici ističu zadovoljstvo redovnošću isplate lokalnih podsticaja uz povećanje sredstava u posljednje dvije godine od kako je kažu Agrarni fond dobio novo rukovodstvo.

Da su podsticaji garant održivosti proizvodnje industrijskog krompira na području Semberije, stava su oni koji su se u pllodnoj ravnici prihvatili i ovog posla.

U prošloj godini Agrarni fond je intenzivnije počeo sprovoditi projekat ruralnog razvoja Semberije, pa su tako semberska sela za pet mjeseci dobila 58 asfaltiranih puteva u 42 mjesne zajednice u ukupnoj dužini od 18 kilometara. Paralelno s tim urađeno je 410 novih sijaličnih mjesta sa savremenim led sijalicama. Mještani sela zadovoljni urađenim

Projekat ruralnog razvoja Semberije biće nastavljen sa novih 2 miliona maraka koje je odobrila Vlada Srpske iz Republičkog kompenzacionog fonda. Planom je predviđeno asfaltiranje još 100 puteva čime će biti zaokružen jednogodišnji ciklus ovog projekta u Semberiji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *