Policajci u Loparama nastavljaju tradiciju i pomažu socijalno ugrožene porodice /VIDEO/

Pripadnici Policijske stanice Lopare danas su porodici Hodžić u Mačkovcu kod Lopara dodijelili prehrambeno-higijenske pakete pomoći i određeni iznos novčanih sredstava. Ovoj humanoj misiji posvećeni su godinama policajci iz Lopara, opredijeljeni da osim brige o bezbjednosti građana, pomažu i socijalno ugrožene porodice. Akciju tradicionalno realizuju povodom slave MUP-a Srpske – Svetog arhangela Mihaila.

Uvijek u službi građana. Odgovorni i u isto vrijeme nastrojeni razumijevanjem za sve one kojima je pomoć potrebna ali često i lijepa riječ koja bi otvorila dušu i vrata na koja danas kaže Zifija Hodžić rijetko ko pokuca. Ova žena sa sinom više od tri decenije živi u alternativnom smještaju u Mačkovcu kod Lopara. Sa sjetom u glasu reče da je život težak, a sve bi lakše bilo dodaje da je više zdravlja, koga u ovom skromnom domu najviše nedostaje. Osmjeh na licu ove žene izmamila je danas posjeta pripadnika Policijske stanice Lopare.

Svake godine uoči slave MUP-a Srpske službenici Policijske stanice Lopare okupljeni su oko istog cilja, da sa puno dobre volje organizuju akciju i prikupe sredstva kako bi pomogli socijalno ugrožene porodice na ovom području.

Ovi odmjereni i altruizmom nastrojeni ljudi u plavoj uniformi poručuju, da će i ubuduće nastojati da pomažu socijalne kategorije stanovništva, danas kaže i Petrović nema niko dovoljno, ali porodicama poput ove, mnogo toga nedostaje. Život piše čudne priče, a višegodišnje iskustvo u službi najbolje govori kako diše i živi jedna sredina.

Osim što konstantno brinu o bezbjednosti građana, policijski službenici Policijske stanice Lopare od tradicije ne odustaju kada je o humanitarnim akcijama poput ove riječ.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *