Pokrenuto niz inicijativa za pomoć privredi i očuvanju radnih mjesta /VIDEO/

Danas je u Bijeljini održana sjednica Skupštine Područne privredne komore regije Bijeljina, na kojoj su prezentovane do sada realizovane aktivnosti, a predstavljen je i ovogodišnji program rada. S obzirom da je privreda najviše pogođena pandemijom virusa korona do sada je pokrenuto niz inicijativa prema Vladi, koja će svojim mjerama pomoći oporavak privrede i očuvanje radnih mjesta u Srpskoj, rečeno je danas.

Područna privredna komora Bijeljina u saradni sa Privrednom komorom Srpske, realizovala je proteklih mjeseci niz aktivnosti i inicijativa koje su za cilj imale da se mjerama Vlade Srpske pomogne privrednim subjektima, koji su potpuno obustavili rad tokom trajanja pandemije virusa korona, ali i onima koji su djelimično prestali sa radom ili su imali smanjen obim poslovanja, rečeno je danas na sjednici Skupštine Područne Privredne komore koja je održana u sjedištu komore u Bijeljini.

Privreda je u velikoj mjeri osjetila posljedice pandemije virusa korona, ipak na području Bijeljine nije zabilježen veliki broj otpuštanja radnika u ovom periodu. Bez posla su ostali uglavnom oni koji su radili na određeno vrijeme.

Na području ove regije posluju i firme koje posluju u sektoru drvoprerade i uglavnom su izvozno orjentisane. Međutim, u vrijeme pandemije zbog poteškoća u realizaciji izvoznih artanžmana poslovale su smanjenim kapacitetom.

Uspjeh bilježi i akcija Privredne komore “Naše je bolje”. Potrošači su za vrijeme pandemije shvatili koliki je značaj domaće proizvodnje u momentu kada su granice bile zatvorene i kada je bio otežan i protok robe.

Za bruto društveni proizvod jedne zemlje od velikog je značaja da najveću potražnju potrošača bilježi ono što je proizvedeno na domaćem terenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *