Pokloni za majke i bebe u Nedjelji Crvenog krsta /VIDEO/

Volonteri Gradske organizacije Crvenog krsta u Bijeljini uručili su danas poklon-pakete majkama 11 novorođenčadi koja se nalaze na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo u bijeljinskoj Bolnici “Sveti vračevi”.

Vršilac dužnosti direktora bolnice Mikajlo Lazić zahvalio je članovima Crvenog krsta za lijep gest i ideju da početak “Nedjelje Crvenog krsta” bude obilježen darivanjem mladih majki i novorođenčadi.

Lazić je ocijenio da je cilj ovakvih akcija promovisanje istinske vrijednosti koje porodica ima i važnost rasta nataliteta, saopšteno je iz Bolnice.

Sekretar bijeljinskog Crvenog krsta Aleksandar Savić rekao je da donacija paketa predstavlja znak pažnje prema bebama koje su rođene u sedmici Crvenog krsta sa nadom da će sutra biti humani ljudi koji će doprinijeti zajednici, kao što Crveni krst pokušava sa volonterima.

Prema njegovim riječima, u paketima je oprema za bebe, kao i članska karta Crvenog krsta.

“To su naši budući članovi i volonteri”, naveo je Savić.

Pomoćnik direktora Bolnice u Bijeljini Nela Mitrović izrazila je zahvalnost nadu da će djeca rođena u ovoj sedmici biti humana, dobronamjerna i sa željom da svima pomognu.

Ona je navela da je od početka godine u bijeljinskoj bolnici rođeno 300 beba, a godišnje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi rađa oko 1.000 djece.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *