Pogoršanje epidemiološke situacije nije uticalo na broj hospitalizovanih

U bijeljinskoj kovid bolnici na liječenju su trenutno 22 bolesnika, od kojih je troje priključeno na respirator, a 16 je na kiseoničkoj terapiji, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

U saopštenju je navedeno da su u protekla 24 časa obavljena tri prijema.

Na jutrošnjem sastanku Kriznog štaba Bolnice ocijenjeno je da je, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, došlo do naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Bijeljini, ali da to nije uticalo na broj hospitalizovanih bolesnika.

“Stanje u kovid bolnici je nepromijenjeno u odnosu na period prije praznika. Broj prijema nije povećan, kao ni broj bolesnika sa teškim kliničkim slikama”, rečeno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Prema izvještaju epidemiologa Biljane Mijović, evidentno je prisustvo omikron soja virusa u populaciji, na šta ukazuju i klinike slike zaraženih.

“Iz iskustava svijeta, a i naših iskustava, omikron ima lakšu kliničku sliku kod mladih, koji su sada većinom zaraženi. Prelivanjem infekcije na starije članove domaćinstava u ovoj masi pozitivnih slučajeva, biće sigurno lica čija klinička slika zahtijeva hospitalizaciju, tim prije što je i delta soj još prisutan”, navela je Mijovićeva u svom sedmičnom izvještaju.

U protekla 24 časa u Bijeljini je registrovano još 93 pozitivnih na virus korona, a procenat pozitivnosti posljednjih dana kreće se od 80 do 90 odsto.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.