Podrška investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju

Gradska uprava Bijeljina saopštila je da je u okviru projekta “EU for agri” objavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku investicijama u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, a rok za podnošenje prijava je 31. januar.

Cilj poziva, čiji ukupan budžet iznosi šest miliona KM, a iznos bespovratnih sredstava po projektu od 20.000 KM do 200.000 KM, jeste postizanje održive poljoprivrede, kontrolisane upotrebe prirodnih resursa, uvođenje dobrih praksi, stvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta i ublažavanje posljedica nastalih uticajem pandemije virusa korona.

Prijaviti se mogu fizička lica, preduzetnici, zadruge i preduzeća koja se aktivno bave primarnom proizvodnjom u sektorima proizvodnja mlijeka, proizvodnja mesa, uzgoja žitarica i uljarica, uzgoja povrća i voća, uključujući vinogradarstvo i masline, proizvodnjom sadnog materijala, jaja, meda, te uzgojem ribe, začinskog i ljekovitog bilja, gljiva.

Za sve dodatne informacije, kao i pomoć pri prijavi, prikupljanju i izradi projektne dokumentacije, zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti Odjeljenju za poljoprivredu Gradske uprave i Agrarnom fondu grada Bijeljina.

Iz Gradske uprave mole podnosioce prijava iz Republike Srpske da na mejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *