Podrška inicijativi za smanjenje plate gradonačelnika

Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu” podržala je inicijativu da se budućem gradonačelniku Bijeljine mjesečna plata smanji na pristojan i ovom kriznom vremenu primjeren nivo, saopšteno je iz ove koalicije.

Iz Koalicije ocjenjuju da sadašnja mjesečna primanja gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića “bezobrazno visoka”.

“Činjenica da su Petrovićeva mjesečna primanja veća nego primanja predsjednika Srbije, Hrvatske i članova Predsjedništva BiH nevjerovatna je tim prije jer tako visoka primanja ničim nisu zaslužena”, ističu iz Koalicije okupljene oko opoziva gradonačelnika.

Kako navode, Bijeljina već dvije godine “stoji”, nema razvojnih projekata, kvalitet života građana bitno je pogoršan, a “nerad i neznanje Petrovića koštaju građane 10.525 KM mjesečno”.

“Kada se saberu sve njegove privilegije, lična promocija i reprezentacija, Petrović ovaj narod košta više od 200.000 KM godišnje, što je, najblaže rečeno, skandalozno. To je za dvije i po godine vjerovatno više od pola miliona KM bačenog narodnog novca”, ističe se u saopštenju.

U Koalciji smatraju da su ovolika primanja i samovoljno i bahato trošenje budžetskih sredstava jasni razlozi zbog kojih se Petrović, kako kažu, grčevito bori da ostane u fotelji gradonačelnika Bijeljine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *