Počinje masovna vakcinacija bez naručivanja /VIDEO/

U pojedinim zemljama dolazi do pogoršanja situacije izazvane delta sojem virusa. I to su zaražene uglavnom mlađe osobe, ali problem je što te mlađe osobe ne pridržavaju se osnovnih epidemioloških mjera, niti su vakcinisani – naglasio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske, gostujući u Jutarnjem programu RTRS -a .

Šeranić  ističe i da je situacija sa vakcinama sve bolja.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske provodi kampanju “Čuvam sebe, čuvam tebe” u Srpskoj čiji je cilj promocija  vakcinacije.  U zdravstvenim ustanovama ubrzava se proces  vakcinacije. Radno vrijeme za vakcinaciju biće produženo te će se proces vakcinacije radnim danom odvijati od 9.00 do 19.00 časova i subotom od 9.00 do 15.00 časova.

Dom zdravlja Bijeljina u četvrtak, 15.07.2021. godine, organizuje dan „Otvorenih vrata“ odnosno vakcinaciju stanovništa grada Bijeljina bez prethodnog zakazivanja  u periodu od 7:30 do 12:30 časova vakcinom Pfizer Biotech.

U bijeljinskoj Bolnici pripremaju se za eventualni  dolazak novog talasa virusa.

Struka u Srbiji saglasna je da smo na početku novog talasa  što pokazuju brojke koje označavaju broj prvih pregleda i da taj broj na jugu polako raste.

Poražavajuća je informacija da smo od lidera u regionu, čak i od jednog od lidera u Evropi, postali zemlja koja je na začelju po broju imunizovanih i to će ispostaviti svoju cijenu u septembru, a ja vjerujem i ranije već polovinom avgusta, poručuje Janković.

Srbija je daleko od kolektivnog imuniteta, a mnogi ne poštuju preventivne mjere, pa će od danas biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

Ulazak stranih državljana u Sloveniju od četvrtka, 15. jula, biće isti za sve putnike i neće zavisiti od epidemiološke situacije u državi iz koje dolaze, nego od njihovog kovid statusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *