Početak projekta “Socijalizacije djece Republike Srpske”

Dolaskom djece iz predškolskih ustanova Republike Srpske u odmaralište u Bečićima započela je prva smjena ovogodišnjeg projekta “Socijalizacija djece” koju sprovodi Fond za dječiju zaštitu Srpske.

Djecu i prateće osoblje iz Prijedora, Banjaluke, Bijeljine, Zvornika, Bileće i Trebinja u odmaralištu je dočekao je direktor Fonda Nedeljko Jović koji je istakao da ovaj projekat ima nezamjenljivu ulogu u odrastanju i razvoju svakog djeteta, saopšteno je iz Fonda.

“Cilj projekta koji realizuje Fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala”, naveo je Jović.

Tokom boravka u odmaralištu djeca kolektivno provode vrijeme na moru u društvu vršnjaka na koje paze vaspitači, sportski animatori, pedagozi, psiholozi i drugo stručno osoblje.

Svečano otvaranje projekta obilježeno je podizanjem zastave Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

U projektu kontinuirano učestvuju djeca iz socijalno ugroženih porodica, korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske 2024. godine” biće relizovan u 13 smjena, do 24. septembra.

Do sada je ovaj projekat, koji se realizuje od 2002. godine, obuhvatio više od 38.000 učesnika, od kojih je 30.000 djece iz svih opština Republike Srpske.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *