Početak implementacije projekta “Integralni pristup kroz socijalnu inkluziju Roma” /VIDEO/

Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja Otaharin u saradnji sa Cartisaom Švajcarske , održali su danas konferenciju sa ciljem informisanja javnosti o početku implementacije projekta “Integralni pristup kroz socijalnu inkluziju”.

Projekat “Integralni pristup kroz socijalnu inkluziju” biće sproveden u periodu od 2022. godine do 2025. godine na područiju Grada Bijeljina. Projekat je nastao kako bi se do sada razvijene dobre prakse u radu Otaharina i Kartiasa Švajcarske valorizovale i kako bi najbolji način uticali na poboljšanje kvaliteta života romskih zajednica. Cilj današnje konferencije za medije je informisati javnost o početku implementacije ovog investicijskog ciklusa.

Joković ističe da je ovo jedan od najkompleksnijih programa koji će biti sproveden na područiju našeg grada, i da je veoma značajan za Rome. Kao i da se kroz sam program planira veliki broj intervencija u oblastima obrazovanja, prihoda i socijalnog statusa.

Danijel Bronkal direktor Karitasa Švajcarske , naglasio je da je 40 učesnika danas prisutno iskustvima i idejama koje će pomoći što boljem sprovođenju ideje kao i da je vrijednost projekta 7 miliona KM.

Mi ne samo da saradjujemo iz oblasti unapredjenja zivota roma nego se sa ovim otvaraju i nova poglavlja, rekao je Gradonačelnik Ljubiša Petrović i izrazio veliko zadovoljstvo za obostranu saradnju između Karitasa, Otaharina i Grada Bijeljina.

Projekat kroz svoje aktivnosti povezuje stvaranje radnih mjesta, jačanje upravljanja zajednicom i osnazivanje razvoja romske zajednice u inovativni programski pristup, zaključeno je na današnjoj konferenciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *