Počeo pozorišni festival “Čupava bajka” u Bijeljini /VIDEO/

Sedmo izdanje Dječjeg pozorišnog festivala “Čupava bajka” svečano je sinoć otvoreno u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini, predstavom “Mala sirena” Alegreto teatra iz Vršca. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Bijeljina.

“Mala sirena” je svjetski klasik među bajkama koji je napisao Hans Kristijan Andersen i prvi put objavio davne 1837. godine. Komad je nezaobilazan na repertoaru svih pozorišta za djecu, a postavka iz Vršca namijenjena je mališanima do četvrtog razreda. Ovom predstavom ozvaničen je početak pozorišnog festivala “Čupava bajka”

Druge festivalske večeri na repertoaru je predstava “Čudna šuma”, u srijedu najmlađu pozorišnu publiku u Bijeljini očekuje predstava Alisa u zemlji čuda  u izvedbi glumaca bijeljinskog Pozorištanca maslačak, dok će u četvrtak, posljednjeg festivalskog dana nastupiti glumci Čiča-mičinog pozorišta iz Beograda sa predstavom “Ko prirodu prlja, ima da nadrlja”.

Festival “Čupava bajka” se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Grada Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *