Počeo dječji pozorišni festival “Čupava bajka” /VIDEO/

U Bijeljini je sinoć počeo dječiji festival “Čupava bajka”, a zvanično je otvoren predstavom “Put po svijetu na trotinetu“. Mališani će do 7. oktobra imati priliku da pogledaju četiri zanimljive predstave koje ujedno imaju i edukativni karakter.

U Centru za kulturu “Semberija” Bijeljina u okviru dječije nedjelje počeo je pozorišni festival “Čupava bajka” na kojem će najmlađi moći da uživaju u četiri predstave, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Dječiji pozorišni festival otvarila je sinoć predstava banjalučkog pozorišta “Put po svijetu na trotinetu“. Ko god pogleda predstavu “Put po svijetu na trotinetu” vrati se u dane djetinjstva kada smo se znali zdravo igrati, poručuju glumci banjalučkog gradskog pozorišta .

Djeci je danas pozorište jako potrebno, a sve predstave koje se igraju edukativnog su karaktera. Direktor Centra za kulturu ovom prilikom je zamolio gostujuća pozorišta da izraze svoje misšljenej o dječijem festivalu u Bijeljini i uporede ga ostalim sličnim manifestacijama u drugim gradovima.

Drugog dana festivala,, večeras 5. oktobra predstavu „Pinokio“ izvešće „Areus art“ iz Vranja. Na pozorišne daske 6. oktobra stupiće Pozorištance „Maslačak“ iz Bijeljine sa predstavom „Kapetan Džon Piplfoks“, a 7. oktobra predstavu „Vitez Koja u završnoj akciji“ izvešće glumci beogradskog pozorišta. Sve predstave biće izvedene od 18.00 časova, cijena ulaznice je pet KM, a broj mjesta je ograničen, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *