Počela tradicionalna Škola matematike /VIDEO/

U organizaciji Grada Bijeljina, Platforme  i Udruženja građana “Kul” u Bijeljini je danas počela tradicionalna Škola matematike u okviru programa “Unapređena matematika” . Zbog trenutne  epidemiološke  situacije  ove godine učestvuju samo talentovani matematičari sa područja Bijeljine.

Škola matematike okuplja  talentovanu djecu , učenike od prvog do četvrtog razreda srednjih škola iz Bijeljine.  Iako je plan bio da učestvuju svi talentovani matematičari iz RS , zbog pandemije virusa korona ove godine učestvuju samo srednjoškolci iz Bijeljine.

U Bijeljini postoji veliki broj talentovane djece . O matematici u programiranju ,  talentovanim matematičarima danas je govorila profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin” Nada Vasiljević.

U posljednjih nekoliko godina preduzetništvo na našim prostorima sve je razvijenije a samim tim razvijaju  se i mogućnosti o usvajanju novih znanja u skladu sa potrebama tržišta.

Tokom tri dana koliko će trajati škola matematike učenici će pored predavanja o matematici i programiranju  imati mogućnost da steknu znanje o pisanju projekata i upravljanju projektima jer škole u posljednje vrijeme da bi obezbjedile dodatna sredstva učestvuju u raznim projektima . Posljednjeg dana biće riječi o lateralnom ili kreativnom razmišljanju .

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.