Počela distribucija brašna javnim kuhinjama

Crveni krst Republike Srpske je, u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma Srpske, započeo distribuciju 530 tona brašna za korisnike javnih kuhinja i socijalno ugroženo stanovništvo u Srpskoj.

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić rekao je da je danas, u bazu Republičke uprave Civilne zaštite u Trnu u Banjaluci, isporučeno 30 tona brašna koje će biti distribuisano javnim kuhinjama Srpske.

“Ukupan broj korisnika koji se nalazi na evidencijama Crvenog krsta je 30.000 socijalno ugroženih domaćinstava”, rekao je Lazić novinarima.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma Srpske Mišo Stojanović podsjetio je da je Vlada Srpske donijela odluku o donaciji brašna i paketa pomoći sa osnovnim životnim namirnicama.

“Dio brašna će odmah da bude proslijeđen svim javnim kuhinjama na teritoriji Republike Srpske, dok će ostatak brašna, kao i paketa pomoći, biti dijeljen preko Crvenog krsta, i to građanima koji imaju potrebu za ovakvom vrstom pomoći bez obzira da li se nalaze na evidenciji Crvenog krsta ili ne”, naglasio je Stojanović.

On je dodao da će Vlada Srpske u saradnji sa Ministarstvom trgovine i turizma nastaviti da pomaže rad javnih kuhinja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *