Počela decembarska akcija davanja krvi /VIDEO/

Danas je počela decembarska akcija davanja krvi i trajaće do 29. decembra. U ova tri dana moguće je dati krv od 8 do 13 časova u Transfuziji Bijeljina u krugu bijeljinske bolnice. Organizator akcije je društvo dobrovoljnih davalaca krvi Zdravlje iz Bijeljine.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Zdravlje“ iz Bijeljine organizovalo je akciju dobrovoljnog davanja krvi i pozvalo sve zainteresovane davaoce krvi da se odazovu akciji i tako svojim humanim činom pomognu bolesnim i povrijeđenima kojima je krv potrebna. Doktorka Dragana Vojinović rekla je da je odziv zadovoljavajući i da se ovim osiguravaju potrebne rezerve pred dolazeće praznike.

Vojinović navodi da za sada rezervi svih krvnih grupa ima dovoljno, a objašnjava i kako mogu da daju krv svi koji su zainteresovani da to učine.

Željko Držaj iz društva dobrovoljnih davalaca krvi “Zdravlje” kome je ovo bilo čak 49 davanje krvi, takođe je zadovoljan odzivom i kaže da je i ohrabrujuća činjenica da se sve više omladine odlučuje da dobrovoljno daruje krv.

Za davaoce je organizovan zahvalni doručak u prostoru Transfuzije i posluženje pića u prostorijama Društva dobrovoljnih davalaca Zdravlje Bijeljina i upis darivanja u evidenciju udruženja Zdravlje.    


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *