Pobjednik prve etape Havijer Kanjeljas

Pobjednik prve etape biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” je Havijer Kanjeljas Sančez iz španske ekipe “Kaha rural”.

Kanjeljas je na cilj u Bijeljinu stigao ispred dvojice Poljaka, Jakuba Kazmareka, koji nastupa za “Mazovju”, te Jakuba Murijasa iz “Vostera”.

Španski tim opravdao je ulogu favorita na trci već u prvoj, vrlo brzoj etapi, u kojoj su pokazali da kao ekipa sjajno funkcionišu, saopštili su organizatori trke.

“Pokušali smo da nametnemo jak ritam od početka trke u Beogradu, ali su nas pratile tri ekipe. Ipak, uspjeli smo u finišu da napravimo sjajnu taktiku i da trijumfujem”, rekao je Kanjeljas.

Kanjeljas, kome je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio “žutu majicu”, izrazio je nadu da će španski tim nastaviti kao i danas i da će se radovati na kraju.

Crvenu majicu koja se dodjeljuje najboljem sprinteru obukao je Jan Andrej Kuli iz slovačke “Dukle”.

Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine dobio je trećeplasirani u prvoj etapi Jakub Murijas, dok je plavu majicu za najboljeg brdskog vozača zadužio Danil Pronskij iz kazahstanske Vino Astane.

Mićić je čestitao biciklistima uspješno organizovanu trku.

“Iako je teško vrijeme mladi ljudi su uspjeli da organizuju sjajno takmičenje na koje su došli momci iz dvadesetak zemalja svijeta. Čestitam im na tome”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Mićić je poželio svim učesnicma mnogo sreće u narednim etapama, te da se lijepo osjećaju u Bijeljini.

“Uvijek se trudimo da podržimo ovako lijepe događaje, na kraju krajeva zbog toga smo dobili titulu Evropskog grada sporta za ovu godinu”, naglasio je Mićić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je domaćinima kao i svim gradovima kroz koje prolazi trka, te poželio da ovakav razvoj situacije, kada je riječ o organizaciji, trku prati do kraja.

Sutra je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a u nedjelju će biciklisti voziti od Teslića do Prnjavora.

Veliko finale je u ponedjeljak, 7. septembra, kada će karavan startovati u Derventi, a trku završiti spektakularnim krugovima u Banjaluci, naveli su organizatori.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *