Planiran nastavak radova na izgradnji radionica u Tehničkoj školi /VIDEO/

Ranije započeti infrastrukturni projekti u gradu su nastavljeni i sve što uključuje bolji standard građana neće biti upitno, kažu nadležni. S ciljem unapređenja dualnog obrazovanja, ove će godine biti nastavljena druga faza radova na izgradnji radionica Tehničke škole, a biće uklonjena i stara farma Poljoprivredne škole, jer je prošle godine izgrađena nova. Upravo na ovom lokalitetu trebalo bi u budućnosti da bude izgrađen Studentski centar koji je kako je rečeno i na tematskoj sjednici Gradskog parlamenta potreban drugom po veličini gradu u Srpskoj.

Druga faza izgradnje radionica za praktičnu nastavu Tehničke škole “Mihajlo Pupin” biće realizovana kažu nadležni u Gradskoj upravi. Druga faza radova obuhvaćena je planom javnih nabavki za šta su sredstva u budžetu obezbijeđena. Cilj nam je unapređenje sistema dualnog obrazovanja, a samim tim i osnaživanje lokalne privrede kroz zapošljavanje kvalifikovanih radnika, kaže prvi čovjek grada.

U cilju podizanja nivoa obrazovanja cilj grada je i izgradnja Studentskog centra u Bijeljini. Sredstva za uklanjanje stare farme Poljoprivredne škole, koja se nalazi neposredno uz zgradu Centra za visoko obrazovanje su obezbijeđena.

Za izgradnju Studentskog centra Direkcija je ponudila dva idejna rješenja. Riječ je o kompleksnom projektu pa bi kompletan projektni zadatak trebalo definisati na nivou tima kojeg bi sačinjavali stručnjaci.

Izgradnja studentskog doma je neophodna investicija u Bijeljini, slažu se u akademskoj zajednici. Studenti iz drugih gradova koji studiraju u Bijeljini, uglavnom za smještaj iznajmljuju manje stanove ili sobe u privatnim kućama. Smještaj studenti mogu dobiti i u bijeljinskom Domu učenika, međutim za njih su u odnosu na srednjoškolce kapaciteti veoma ograničeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *