Pješački prelaz i raskrsnica u Majevičkoj ulici predmet analize /VIDEO/

U centru Bijeljine uklonjena su ranije sporna parking mjesta na pet lokacija zbog kojih su pješaci na obilježenom pješačkom prelazu bili teško uočljivi. Ima i problema u pojedinim gradskim ulicama gdje uprkos zabranama nesavjesni vozači parkiraju vozila uz pješački prelaz i tako ugrožavaju bezbjednost saobraćaja. S toga je predmet analize resornog gradskog odjeljenja pješački prelaz u Majevičkoj ulici na raskrsnici sa Njegoševom ulicom.

S ciljem bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju u Gradskom odjeljenju za stambeno komunalne poslove kažu da su prošle godine ali i ranije oko same zgrade Gradske uprave u centru grada demarkirana pojedina pareking mjesta koja su bila postavljena blizu pješačkih prelaza jer Zakon o bezbjednosti saobraćaja definiše da parking ne smije biti na rastojanju manjem od pet metara u odnosu na pješački prelaz.

Ipak još uvijek u gradu gdje je i izražen problem nedostatka parking mjesta, evidentno je da nesavjesni vozači uprkos obilježenoj zabrani, znaju parkirati svoje vozilo neposredno uz pješački prelaz, što je dovelo i do nekoliko saobraćajnih nezgoda. Slika nesavjesnog parkiranja vozila često se zatiče i u Majevičkoj ulici.

Odavno se u Bijeljini govori o izgradnji javne garaže, kojom bi bili riješeni problemi parkiranja u gradu. Na području grada prema evidencijama Službe za upravljanje javnim parkiralištima obilježeno je 855 parking mjesta na kojima se sprovodi kontrola i naplata parkiranja vozila.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.