Petrović: Pehar iz Medulina ukrasio uspješne pripreme

Trener premijerligaša Radnika Slavko Petrović prezadovoljan je poslije odrađenih priprema u Medulinu, ali i zbog toga što je njegova ekipa bila najbolja na turniru koji okupio osam timova.

Bijeljinci su u finalu “Medulin kupa 2020” savladali Rudar Prijedor sa 1:0. Prije toga u grupi su bili bolji od Kolubare (2:1), Krupe (3:2), dok su sa poljskim Zaglebjem igrali neriješeno, 2:2.

– Svaki dan proveden u Hrvatskoj iskoristili smo za treninge, a osim dva koja smo imali svaki dan odigrali smo i četiri veoma kvalitetne provjere. Morali smo tako da radimo, jer su nam pripreme prilično kratke. Odnosno traju četiri i po sedmice, te smo morali da pojačamo intenzitet rada – naglasio je Petrović.

Tri pobjede i jedan remi sigurno mogu da raduju sve navijače kluba iz Semberije, ali i stručni štab i Upravu kluba.

– Osvajanje turnira nam nije bilo u prvom planu, ali uz dobre igre i kvalitetan rad sigurno godi što smo uspjeli da prigrabimo pehar, koji bi mogao da bude naznaka uspješnog proljeća. Ekipa je pokazala da ima pobjednički mentalitet, koji ih je krasio i ranije. Tako da sa dosta optimizma ulazimo u nastavak sezone – nastavio je Petrović.

Uspjeh zadržati trenutnu poziciju

Iskusni stručnjak smatra da bi za Radnik u nastavku sezone uspjeh bio da zadrži trenutnu poziciju, odnosno šesto mjesto.

– Bilo bi lijepo iza sebe ostaviti Široki Brijeg i Velež, koji se silno pojačao. Objektivno teško je očekivati da možemo da nadmašimo prvih pet ekipa. Jer Sarajevo, Željezničar, Borac, Tuzla siti i Zrinjski raspolažu daleko većim finansijama. Međutim, ako se ukaže prilika za nešto više sigurno je nećemo prokockati – rekao je Petrović.

Na otvaranju proljećne sezone Radnik dočekuje Željezničar, odnosno posljednji klub u BiH, koji je trenirao Petrović.

– Biće to jako bitna utakmica za obje ekipe, jer bi i njima i nama start mogao da bude putokaz kako će biti u nastavku sezone. Željezničar je moj bivši klub, znam koliko su kvalitetni, ali očekujem da se možemo sa njima ravnopravno nositi. U ovom susretu za mene neće biti nikakvih emocija, jer sam uvijek maksimalno posvećen klubu u kojem se trenutno nalazim – dodao je Petrović, čiji će puleni u subotu imati “generalku” protiv Slobode iz Tuzle.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *